Новинарска българска безплатна онлайн телевизия

Българска новинарска онлайн телевизия
   



Новини

Новините са информация, която представя настоящи събития, разпространявани чрез печат, телевизия и радио, Интернет и др. От новинарските медии обикновено се очаква обективност, а репортерите трябва да представят всички страни на даден въпрос безпристрастно, което е различно от коментарите или анализите, които са мнение или лична гледна точка.

Телевизия Европа

Телевизия Европа стана Euronews България. Тя беше българска кабелна новинарска телевизия. Старта на телевизията бе на 14.04.2001 г. с емисия от телевизионното студио в гр. Пловдив. През годините медията се нагърбваше с амбициозни идеи, като създаване на студио в Брюксел, които така и не се реализират. ТВ ЕВРОПА си партнираше с медии, като Ройтерс и Дойче Веле с подписването на договори за споделяне на информация. През 2011 г. става член на АСТ (Асоциацията на търговските телевизии), най-голямата европейска медийна организация.

Канал 3

Канал 3 стана Nova News. Тя беше българска телевизия с разнообразно съдържание, която първоначално стартира по София Кабел през 2003 г. Много емблематични журналисти се изявяваха в медията, като Сашо Диков, Маргарита Михнева, Юлиян Вучков, Лили Маринкова и др. През 2014 г. започва излъчването на новини на всеки час и разнообразява своята програмна схема с нови предавания, като „Беновска пита“, „Офанзива“, „Денят на живо“, „Всеки следобед с Криси“ и др.

Българска новинарска телевизия Bulgaria ON AIR

BULGARIA ON AIR


Bulgaria ON AIR е българска новинарска телевизия с разнообразно телевизионно съдържание, която започва излъчване на 5.9.2011 г. Името на телевизията се превежда „България в ефир“ и излъчва предавания с общ-политематичен програмен профил.

EURONEWS

Евронюз е новинарски телевизионен канал и информационна медия, чиято централа е в Лион, Франция. Новинарската телевизия е създадена през 1993 г., с цел да представя новините от Европа и света. Медията е в близки партньорски отношения с Европейския съюз. 10 европейски обществени медии участват в създаването на телевизията с идеята за конкуренция със CNN.

CNN


CNN (Си Ен Ен) е съкращение от „The Cable News Network“ и се превежда на български – „Кабелна Новинарска Мрежа“. CNN е американска новинарска телевизия, която е създадена през 1980 г. от Тед Търнър. Си Ен Ен е популярна с това, че е първата телевизия в света, която излъчва 24-часово предаване с новини. Много интересен момент от историята на медията, е директното предаване на Войната в Персийския залив, което е и първото директно излъчване бойни действия в ефир.

Новинарска телевизия CNN

BBC


BBC (Би Би Си) е съкращение от „British Broadcasting Corporation“ се превежда на български „Британска радио разпръсквателна корпорация“. BBC освен телевизия е и британски радио съобщителен комплекс. Корпорацията е учредена още през далечната 1922 г. и така става първата частна радиостанция в света. След 1938 г. BBC започва откриването и в чужбина на първите си чуждоезикови редакции. През 1940 г. се създава и българската редакция на BBC. По време на студената война BBC е от най-слушаните западни радиостанции в България, като излъчваните предавания са единствената алтернатива на комунистическата пропаганда.

Deutsche Welle


„Дойче Веле“ се изписва на немски „Deutsche Welle“ е международна медия базирана в Германия и включваща телевизия и радио, както и информационен Интернет портал. Желанието на медията е да популяризира в чужбина политическия, културен и икономически живот в Германия, както и да представя позицията на държавата по важни въпроси. Програмата на „Deutsche Welle“ е 24-часова и се излъчва на повече от 30 езика.

Публикуване на коментар

0 Коментари