Новинарска българска безплатна онлайн телевизияНовинарска българска онлайн телевизия

Новини


Новините са информация, която представя настоящи събития, разпространявани чрез печат, телевизия и радио, Интернет и др. От новинарските медии обикновено се очаква обективност, а репортерите трябва да представят всички страни на даден въпрос безпристрастно, което е различно от коментарите или анализите, които са мнение или лична гледна точка.

Телевизия Европа


Телевизия Европа е българска кабелна новинарска телевизия. Старта на телевизията е на 14.04.2001 г. с емисия от телевизионното студио в гр. Пловдив. През годините медията се нагърбва с амбициозни идеи, като създаване на студио в Брюксел, които така и не се реализират. ТВ ЕВРОПА си партнира с медии, като Ройтерс и Дойче веле с подписването на договори за споделяне на информация. През 2011 г. става член на АСТ (Асоциацията на търговските телевизии), най-голямата европейска медийна организация.

Канал 3


Канал 3 българска телевизия с разнообразно съдържание, който първоначално стартира по София Кабел през 1003 г. Много емблематични журналисти се изявяват в медията, като Сашо Диков, Маргарита Михнева, Юлиян Вучков, Лили Маринкова и др. През 2014 г. започва излъчването на новини на всеки час и разнообразява своята програмна схема с нови предавания, като „Беновска пита“, „Офанзива“, „Денят на живо“, „Всеки следобед с Криси“ и др.

BULGARIA ON AIR


Bulgaria ON AIR е българска новинарска телевизия с разнообразно телевизионно съдържание, която започва излъчване на 5.9.2011 г. Името на телевизията се превежда „България в ефир“ и излъчва предавания с общ-политематичен програмен профил.

EURONEWS


Евронюз е новинарски телевизионен канал и информационна медия, чиято централа е в Лион, Франция. Новинарската телевизия е създадена през 1993 г., с цел да представя новините от Европа и света. Медията е в близки партньорски отношения с Европейския съюз. 10 европейски обществени медии участват в създаването на телевизията с идеята за конкуренция със CNN.

CNN


CNN (Си Ен Ен) е съкращение от „The Cable News Network“ и се превежда на български – „Кабелна Новинарска Мрежа“. CNN е американска новинарска телевизия, която е създадена през 1980 г. от Тед Търнър. Си Ен Ен е популярна с това, че е първата телевизия в света, която излъчва 24-часово предаване с новини. Много интересен момент от историята на медията, е директното предаване на Войната в Персийския залив, което е и първото директно излъчване бойни действия в ефир.

BBC


BBC (Би Би Си) е съкращение от „British Broadcasting Corporation“ се превежда на български „Британска радиоразпръсквателна корпорация“. BBC освен телевизия е и британски радиосъобщителен комплекс. Корпорацията е учредена още през далечната 1922 г. и така става първата частна радиостанция в света. След 1938 г. BBC започва откриването и в чужбина на първите си чуждоезикови редакции. През 1940 г. се създава и българската редакция на BBC. По време на студената война BBC е от най-слушаните западни радиостанции в България, като излъчваните предавания са единствената алтернатива на комунистическата пропаганда.

Deutsche Welle


„Дойче веле“ се изписва на немски „Deutsche Welle“ е международна медия базирана в Германия и включваща телевизия и радио, както и информационен Интернет портал. Желанието на медията е да популяризира в чужбина политическия, културен и икономически живот в Германия, както и да представя позицията на държавата по важни въпроси. Програмата на „Deutsche Welle“ е 24-часова и се излъчва на повече от 30 езика.

Публикуване на коментар

0 Коментари