Национални български онлайн телевизии



Национални телевизии

Телевизия

Телевизията е технология за приемане и предаване от разстояние на движеща се картина, която е синхронизирана със звук. Телевизията е едно от най-влиятелните средства за масова информация.

БНТ


Българска национална телевизия
Снимка: БНТ

Българската обществената телевизия е с официалното име Българската национална телевизия (БНТ). Нейното официално откриване е на 26.12.1959 г., след няколко годишни изпитания на български учени.

В момента Българската национална телевизия (БНТ) излъчва четири телевизионни програми. Телевизия БНТ 1 е с 24 часова програма, БНТ 2 е с културна насоченост, БНТ 3 е спортно-развлекателно ориентирана, а за българите по света е подготвена телевизия БНТ 4.


БТВ

БТВ медия груп
Снимка: БГНЕС

Първата частна национална българска телевизия е БТВ. Нейното излъчване стартира на 1.6.2000 г. след приватизирането на излъчващия до тогава канал на Българската национална телевизия Ефир 2. БТВ е основния канал на медийната група bTV Media Group.



НОВА ТВ


Нова телевизия
Снимка: Wikimapia

Нова телевизия е българска частна национална телевизия, която от 2016 г. се изписва, като NOVA. През годините медията е сменяла многократно името си НТВ, Nova Television и NTV и в момента е част от Нова Броудкастинг Груп, която от своя страна се притежава от шведската медийна корпорация Modern Times Group (MTG). Старта на Нова телевизия е на 16.07.1994 г., като регионален софийски телевизионен канал с ефирно излъчване.




Публикуване на коментар

0 Коментари